kesarenkaat
Kesärenkaat Kesän tärkeimmät varusteet nyt lähimmästä toimipisteestä

KESÄRENKAAT

Laadukkaat ja riittävällä urasyvyydellä varustetut kesärenkaat tekevät ajomatkoista turvallisia takaamalla lyhyet jarrutusmatkat ja hyvän pidon säässä kuin säässä. Uusien renkaiden hankkimisen tarvetta voi selvittää kotikonstein kahden euron kolikon avulla. Jos kolikon vajaa 4 mm paksu hopeanvärinen ulkoreuna näkyy kolikon ollessa renkaan urassa, alkaa renkaiden uusiminen olla ajankohtaista. Kesärenkaan tärkeimpänä ominaisuutena voidaan pitää kykyä vastustaa vesiliirtoa. Muita ominaisuuksia, joihin voi sopivaa rengasmallia valitessa kiinnittää huomiota ovat esimerkiksi melutaso ja vierintävastus. Rengasvalinnalla voi tällä tavoin vaikuttaa muun muassa polttoaineen kulutukseen, teiden kuntoon ja kestävyyteen, ajomukavuuteen, liikenneturvallisuuteen ja syntyvän jätteen määrään. Kunkin kesärenkaan ominaisuudet kertoo EU-rengasmerkintä, josta selviää polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja vierintämelu. Apuna kesärenkaiden valinnassa voi käyttää BestDrive-liikkeiden asiantuntevan henkilökunnan lisäksi erilaisia rengastestien tuloksia. Rengasvaihtoehtoinamme ovat Continental, BestDrive, Gislaved ja Matador, Nokian ja Michelin.

Lataa kesärengashinnasto

 • Continental PremiumContact 6
 • PremiumContact 6 renkaan pintakuvio on optimoitu parantamaan ajomukavuutta, kilometritulosta sekä pienentämään rengasmelua.

 • BestDrive SUMMER
 • BestDrive-kesärengas on kehitetty ja valmistettu markkinoiden korkeimpien normien mukaan. Saksalainen rengasteknologia takaa erinomaisen kulutuskestävyyden ja ajomukavuuden erittäin hyvään hintaan.
 • 12 kk BestDrive Rengasturva, rengassarjan ostajalle! Lue lisää ja rekisteröidy”.

 • Gislaved Ultra Speed 2 (By Continental)
 • Ultra Speed 2 takaa hallintaa nopeasti muuttuviin pohjoismaisiin kesäolosuhteisiin. Erinomaista pitoa ja tarkkaa ajettavuutta kovillakin nopeuksilla.

   

 


 • Continental SportContact 6
 • SportContact 6 on huippuunsa viritetty kesärengas vaativimille kuskeille. Ylivoimainen pito joka suuntaan.

 • Continental EcoContact 6
 • EcoContact 6 tarjoaa taloudellista suorituskykyä lähes kaikkiin ajoneuvoluokkiin.

 • Matador MP47 Hectorra 3 (By Continental)
 • Henkilöautoihin ja katumaastureihin! MP 47 Hectorra on turvallinen ajaa märällä ja kuivalla kelillä.

Vaihda kesärenkaat ajoissa ja vältyt jonottamiselta 

Millaiset kesärenkaat?

Auton rekisteritietoihin on merkitty kyseiselle automallille suositellut ja hyväksytyt rengaskoot. Näitä voi mallista riippuen olla yksi tai useampia. Valmistajan asettama suositus perustuu auton suorituskykyyn ja ajo-ominaisuuksiin, joihin suositellun rengastyypin nopeusluokka ja kantavuus istuvat saumattomasti.
Suosituksista on mahdollista poiketa, mutta tällöin tulee konsultoida rengasliikkeen ammattilaisia tai automerkin edustajaa ikävien yllätysten välttämiseksi.

Milloin hankkia uudet kesärenkaat?

Tyypillisesti uudet kesärenkaat kannattaa laittaa hankintalistalle n. 3 – 5 vuoden välein, nopeamminkin mikäli urasyvyydet ovat kuluneet n. 4 mm syvyisiksi. Laki sallii ajamisen renkailla, joiden urasyvyys on ainoastaan 1,6mm, mutta tällaiset renkaat eivät ole enää turvallisuuden näkökulmasta kannattava vaihtoehto. Samasta syystä on suositeltavaa uusia kerralla koko rengassarja, vaikka ainoastaan yhden tai kahden renkaan vaihtaminen olisi rahallisesti edullisempaa.

Kesärenkaiden vaihto

Kesärenkaat saa vaihtaa alle heti talvirengaspakon päätyttyä maaliskuun ensimmäisestä päivästä lähtien, mutta usein tämä ei Suomen olosuhteissa ole järkevää etenkään pohjoisemmassa. Renkaanvaihto kannattaakin ajoittaa maalaisjärkeä käyttäen myöhemmälle kevääseen ajalle, jolloin yöpakkasten ja lumisateiden mahdollisuus alkaa olla epätodennäköistä.

Kun vaihdatat renkaasi ammattilaisella, varmistut samalla, että renkaasi ovat edelleen turvalliset ja käyttökelpoiset. Renkaanvaihtopalvelumme sisältää aina renkaiden kuntotarkistuksen, jossa mitataan urasyvyydet ja tarkistetaan renkaiden yleiskunto.