Talvirenkaat
Tilaa talvirenkaat     Uudesta BestDrive kaupasta tilaat talvirenkaat suoraan lähimpään toimipisteeseesi!

TALVIRENKAAT

Suomen haastavissa talviolosuhteissa ajaminen vaatii juuri tähän käyttötarkoitukseen kehitettyjä renkaita. Henkilö- ja pakettiautojen talvirengaspakko on voimassa marraskuun alusta maaliskuun loppuun saakka, mutta todellisuudessa talvirenkaita käytetään valtaosassa maata huomattavasti pidempiä aikoja. Uusien renkaiden hankkimisen tarvetta voi selvittää kotikonstein kahden euron kolikon avulla. Jos kolikon vajaa 4 mm paksu hopeanvärinen ulkoreuna näkyy kolikon ollessa renkaan urassa, alkaa renkaiden uusiminen olla ajankohtaista. Talvirenkaat voidaan jakaa kahteen kategoriaan, kitka- ja nastarenkaisiin. BestDriven talvirengasvalikoimasta löytyy kattava valikoima niin nastarenkaita kuin kitkarenkaitakin. Rengasvaihtoehtoinamme ovat Continental, Gislaved ja Matador, Nokian ja Michelin.

Tilaa talvirenkaat uudesta BestDrive Kaupasta!

 • Continental IceContact 3
 • Talviajon uusi ulottuvuus. Täysin uudenlainen nastarengas henkilöautoihin ja SUV:hin. Huomattavasti paremmat käsittelyominaisuudet märillä, loskaisilla ja lumisilla teillä.

 • Continental IceContact 2
 • IceContact 2 tarjoaa ennennäkemätöntä suorituskykyä pohjoisiin olosuhteisiin. Premium luokan talvirengas henkilöautoihin sekä katumaastureihin.

 • Gislaved NORD*FROST 200 (By Continental)
 • Parempi suorituskyky lumella ja jäällä uuden kumiseoksen ansiosta yhdistettynä parempiin käsittelyominaisuudet kaikilla pinnoilla.

 • Continental VikingContact 7
 • VikingContact 7 tarjoaa loistavat pito-ominaisuudet talvisella ja märällä ajoalustalla. Täydellinen ohjautuvuus kaikenlaisissa talviolosuhteissa.
   

 • Continental VikingContact 6
 • Huippuunsa viritetty kitkarengas Continentalilta. Lyhyemmät jarrutusmatkat sekä jäällä että kuivalla ja märällä asfaltilla.

 • Matador MP30 Sibir Ice 2 (By Continental)
 • Matador Sibir Ice 2 rengas takaa turvallisen ajonautinnon edulliseen hintaan.

Hanki talvirenkaat ajoissa ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä 

Millaiset talvirenkaat?

Sekä kitka-, että nastarenkailla on oma vannoutunut kannattajakuntansa eikä yksi vaihtoehto välttämättä ole toista parempi. Kun sääolosuhteet vaihtelevat paljon, nastarenkailla on kokonaisuutena parempi pito eri tilanteissa. Kitkarenkaat ovat puolestaan melutasoltaan hiljaisemmat ja ajettavuudeltaan mukavat, ja ne palvelevat hyvin vakaissa olosuhteissa ja suolatuilla teillä.

Auton rekisteritiedoista löytyvät automalliin suositellut ja hyväksytyt rengaskokovaihtoehdot. Hyväksyttyjä kokoja voi olla yksi tai useampia, tämä riippuu automallista. Valmistajan asettamat suositukset perustuvat auton suorituskykyyn ja ajo-ominaisuuksiin. Näiden pohjalta määrittyvät suositeltavan rengastyypin nopeusluokka ja kantavuus.

Suosituksista poikkeaminenkin on useimmiten mahdollista. Tällaisissa tapauksissa on kuitenkin tarpeen konsultoida rengasliikkeen ammattilaisia tai automerkin edustajaa, jotta vältytään autoon soveltumattomien renkaiden hankinnalta ja siitä seuraavilta ongelmatilanteilta.

Milloin hankkia uudet talvirenkaat?

Uudet talvirenkaat kannattaa lisätä ostoslistalle keskimäärin n. 3 – 5 vuoden välein, nopeamminkin mikäli urasyvyydet ovat kuluneet n. 4 mm syvyisiksi. Laki sallii ajamisen talvirenkailla, joiden urasyvyys on ainoastaan 3mm, mutta tällaiset renkaat eivät ole enää turvallisuuden näkökulmasta kannattava vaihtoehto. Samalla akselilla olevien renkaiden täytyy olla mittojen, rakenteen ja ominaisuuksien osalta samanlaiset.  Uudet ja oletettavasti paremmat renkaat on asennettava aina taka-akselille riippumatta siitä, onko auto etu- vai takavetoinen.

Turvallisuussyistä on kuitenkin suositeltavaa uusia kerralla koko rengassarja, vaikka ainoastaan yhden tai kahden renkaan vaihtaminen olisi rahallisesti edullisempaa.

Talvirenkaiden vaihto

Talvi yllättää ihmiset, joka ikinen syksy. Ensimmäisten lumien sataessa päädytään vuosi vuoden jälkeen samaan kaoottiseen tilanteeseen, kun ihmiset luistelevat kesärenkailla kaupungeissa ja maanteillä. Rengasliikkeet, huoltamot ja autoliikkeet, jotka tarjoavat renkaanvaihtoa ovat täynnä asiakkaita aamusta iltaan, ja autoilijat, jotka eivät ole tehneet ajanvarausta hyvissä ajoin joutuvat odottelemaan vuoroaan tuntikausia.

Talvirenkaat on otettava käyttöön  1.11. ja pidettävä alla aina 31.3. saakka, jos sää sitä edellyttää

Kitkarenkaita voi puolestaan alkaa käyttää heti, kun tielämpötilat ovat laskeneet pysyvästi alle 15 asteeseen.