Tuulilasin vaihto ja korjaukset
Tuulilasin vaihto ja korjaukset Laadukkaat tuulilasin vaihdot ja korjaukset autoosi!

Tuulilasin vaihto ja korjaukset

Autolla ajaessa tuulilasiin syntyy toisinaan ikäviä vaurioita. Pienimmissä tapauksissa niistä selvitään korjauksella, mutta etenkin isompien vaurioiden sattuessa lasi usein joudutaan vaihtamaan kokonaan. BestDrive tarjoaa sinulle niin tuulilasien korjaukset kuin vaihdotkin, riippuen omasta tilanteestasi. Asiantunteva henkilökuntamme käy läpi vaurion laajuudet ja sopii kanssasi tuulilasiin parhaiten sopivista toimenpiteistä.

Tuulilasipalvelut lähimmästä toimipisteestä

Tuulilasin korjaus

Jos vaurion halkaisija on korkeintaan 2 cm, on suositeltavaa tehdä tuulilasin korjaus. Korjaus on suoritettava nopeasti, sillä vaurio alkaa pikkuhiljaa levitä, ja lasin näkyvyys ja lujuus on palautettava. Jos vaurio on kuljettajan näkökentän alueella, korjausta ei kuitenkaan kannata tehdä. Monissa Euroopan maissa kuljettajan katselualueen lasikorjaukset ovat kokonaan kiellettyjä. Tällaisessa tilanteessa tuulilasi onkin parasta vaihtaa.

Tuulilasin halkeamassa on useimmiten kyse singonneesta kivestä, ja halkeaman syntyä voivat edesauttaa lämpötilan vaihtelut ja teiden kunto. Auto, jonka tuulilasissa on kuljettajan näkökenttää heikentävä halkeama, ei välttämättä läpäise katsastusta. Halkeama vaatii välittömiä toimenpiteitä, jotta vältetään lian kerääntyminen vaurioon ja halkeaman leviäminen. Mitä nopeammin korjaukseen ryhdytään, sitä halvemmaksi se tulee. Nopea toimenpide on oleellista myös turvallisuuden kannalta.

Myös särö tuulilasissa leviää, ja ilman asiallisia korjaustoimenpiteitä siitä ajan myötä kehittyy halkeama. Jos säröön pääsee vettä ja vesi jäätyy, särö voi siitäkin levitä, ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää silloin usein tuulilasin vaihto. Halkeaman tavoin särökin voi johtaa hylkäykseen katsastuksessa.

Tuulilasin vaihto 

Toisinaan tuulilasin vauriot ovat niin mittavia, että ainoaksi vaihtoehdoksi jää lasin vaihto. Jos vaurion halkaisija on yli 2 cm tai se sijaitsee lähellä tuulilasin reunaa, korjaus on miltei mahdotonta. Korjauksen tavoin myös tuulilasin vaihto on syytä tehdä niin pian kuin mahdollista. Tuulilasi on osa auton tukirakennetta, joten rikkoutunut lasi myös heikentää turvallisuutta.

Takalasin korjaus ei yleensä ole mahdollista lainkaan, koska sillä on taipumus murentua rikkoutuessaan. Rikkoutunut takalasi myös nostaa riskiä autoon kohdistuville rikoksille. Myöskään sivulasin korjaus ei useimmiten onnistu, koska vaurioituessaan se usein murenee pieniksi siruiksi. Etulasin tavoin myös taka- ja sivulasi on pyrittävä vaihtamaan mahdollisimman pian vaurion syntymisen jälkeen.