Winter tire
Tilaa talvirenkaat             Uudesta BestDrive Kaupasta tilaat talvirenkaat suoraan lähimpään toimipisteeseesi!

Kitkarenkaat

Kitkarenkaat sopivat erinomaisesti vakaisiin talvisiin olosuhteisiin, suojakeleille ja suolatuille teille. Kitkarenkaat ovat melutasoltaan selkeästi nastarenkaita hiljaisemmat ja ajettavuudeltaan mukavat. Kitkarenkaita ostaessa on tärkeää varmistaa, että ne ovat pohjoismaisiin talviolosuhteisiin tarkoitetut talvirenkaat, sillä esimerkiksi useat Keski-Eurooppaan suunnitellut kitkarenkaat eivät sovellu pohjoisiin olosuhteisiin. Kaikki BestDriven valikoimasta löytyvät renkaat on suunniteltu Pohjoismaiden haastaviin talvikeleihin. Kitkarenkaiden toiminta perustuu lamelleihin, jotka pureutuvat tiehen kiihdyttäessä ja jarruttaessa. Nastojen puutteesta huolimatta kitkarenkaat eivät kuitenkaan sovellu ympärivuotiseen käyttöön, sillä lämpimissä olosuhteissa renkaan kulumis- ja pito-ominaisuudet heikentyvät merkittävästi. Käytännössä pohjoismaiset, pehmeäseoksiset kitkarenkaat voi vaihtaa alle heti, kun tielämpötilat ovat laskeneet pysyvästi alle 15 asteeseen. Silloin renkaan pinnan lämpö ei pääse nousemaan liian korkeaksi edes pitkäkestoisessa moottoritieajossa. Kitkarenkaat valinnut autoilija voikin vaihtaa talvirenkaat autoonsa yleensä jo syyskuun loppupuolella, ja ajella niillä huoletta vappuun asti. Uusien renkaiden hankkimisen tarvetta voi selvittää kotikonstein kahden euron kolikon avulla. Jos kolikon vajaa 4 mm paksu hopeanvärinen ulkoreuna näkyy kolikon ollessa renkaan urassa, alkaa renkaiden uusiminen olla ajankohtaista.

Tilaa talvirenkaat uudesta BestDrive Kaupasta!


  • Continental VikingContact 7
  • VikingContact 7 tarjoaa loistavat pito-ominaisuudet talvisella ja märällä ajoalustalla. Täydellinen ohjautuvuus kaikenlaisissa talviolosuhteissa.
  • Continental VikingContact 6
  • Huippuunsa viritetty kitkarengas Continentalilta. Lyhyemmät jarrutusmatkat sekä jäällä että kuivalla ja märällä asfaltilla.

Kaikki Valikoimastamme löytyvät renkaat on suunniteltu Pohjoismaiden haastaviin talvikeleihin 

Milloin hankkia uudet kitkarenkaat? 

Uudet kitkarenkaat kannattaa lisätä ostoslistalle viimeistään siinä vaiheessa, kun urasyvyydet ovat kuluneet alle 5 mm syvyisiksi. Laki sallii ajamisen talvirenkailla, joiden urasyvyys on ainoastaan 3 mm, mutta tällaiset renkaat eivät ole enää turvallisuuden näkökulmasta kannattava vaihtoehto. Turvallisuuden takia on suositeltavaa uusia kerralla koko rengassarja, vaikka osassa renkaita urasyvyyttä olisikin vielä riittävästi jäljellä.