Winter tire
Tilaa talvirenkaat         Uudesta BestDrive kaupasta tilaat talvirenkaat suoraan lähimpään toimipisteeseesi!

Nastarenkaat

Nastarenkaiden käyttö on keväällä 2020 luvallista marraskuun alusta maaliskuun viimeiseen päivään, tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin asti. Nastarenkaita saa käyttää myös muulloin, jos sääolosuhteet sitä edellyttävät. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nastarenkaat voi vaihtaa autoon heti, kun ilman lämpötila laskee pakkasen puolelle ja on mahdollista, että tienpinnat ovat jäisiä. Etelä-Suomen alueella tämä ajoittuu yleensä lokakuun alkupuolelle. Nastarenkaat soveltuvat mainiosti jäisiin, sohjoisiin ja lumisiin olosuhteisiin. Kun säät vaihtelevat paljon talvikauden mittaan, nastarenkailla on kokonaisuutena parempi pito erilaisissa vastaan tulevissa tilanteissa. Nastarenkaita ostaessa kannattaa pitää mielessä, että renkaat vaativat sisäänajon. Tämän noin 500 kilometrin ajon ansiosta nastat kiinnittyvät renkaisiin kunnolla. Sisäänajon aikana on syytä välttää voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia, jotta nastoja ei pääsisi irtoilemaan turhaan. Uusien renkaiden hankkimisen tarvetta voi selvittää kotikonstein kahden euron kolikon avulla. Jos kolikon vajaa 4 mm paksu hopeanvärinen ulkoreuna näkyy kolikon ollessa renkaan urassa, alkaa renkaiden uusiminen olla ajankohtaista.

Tilaa talvirenkaat uudesta BestDrive Kaupasta!

  • Continental IceContact 3
  • Talviajon uusi ulottuvuus. Täysin uudenlainen nastarengas henkilöautoihin ja SUV:hin. Huomattavasti paremmat käsittelyominaisuudet märillä, loskaisilla ja lumisilla teillä.

  • Gislaved NordFrost 200 (By Continental)
  • Parempi suorituskyky lumella ja jäällä uuden kumiseoksen ansiosta yhdistettynä parempiin käsittelyominaisuudet kaikilla pinnoilla.

  • Continental IceContact 2
  • IceContact 2 tarjoaa ennennäkemätöntä suorituskykyä pohjoisiin olosuhteisiin. Premium luokan talvirengas henkilöautoihin sekä katumaastureihin.
     

  • Matador MP30 Sibir Ice 2 (By Continental)
  • Matador Sibir Ice 2 rengas takaa turvallisen ajonautinnon edulliseen hintaan.

 

Valikoimastamme löydät kattavan valikoiman nastarenkaita usealta eri valmistajalta

Milloin hankkia uudet nastarenkaat? 

Turhan usein uusien nastarenkaiden hankintaa venytetään liian pitkään. Vaikka vanhoissa nastarenkaissa olisikin vielä kohtuullisen paljon urasyvyyttä jäljellä, nastat ovat voineet jo irrota tai kulua loppuun. Nykyisten vaatimusten mukaan ehjien nastojen määrät saavat poiketa enintään 25 prosenttia sen renkaan nastamäärästä, jossa nastoja on eniten. Tämän lisäksi on tietenkin syytä huomioida nastojen kokonaismäärä. Jos nastoja on irronnut runsaasti, kannattaa harkita renkaiden vaihtoa.